Wullink 

Wullink

Eddy Wullink bracht zijn jeugd door in Twente (1951, Oldenzaal) als zoon van een Twentse vader en een Friese moeder en ging daarna de wijde wereld in: andere delen van Nederland.

Hij is werkzaam geweest in de geestelijke gezondheidszorg, de ouderen welzijnszorg en in de kunst. Daarna volgde er een periode van werkzaamheden als zelfstandig begeleider van personen met psychiatrische problematiek in het kader van het persoonsgebonden budget.

Midden jaren negentig begon hij daadwerkelijk de beeldende kunst te ontdekken en combineerde dat met zijn reguliere werkzaamheden. Tegenwoordig richt hij zich alleen op de kunst in de meest brede zin met onder andere het geven van workshops, coördineren van exposities en deelname aan kunstprojecten. Daarnaast als dichter op het snijvlak van poëzie en proza. Min-observaties over natuur, mens en maatschappij. 

Wullink is autodidact, maar volgde wel lessen op het kunstencentrum te Groningen, onder andere bij de docenten/kunstenaars Wia van Dijk en Nico Gerbenzon. Hij werkt met zeer verschillende materialen en technieken en maakt gebruik van verschillende ondergronden (karton, hout en doek) om op te schilderen en verschillende verfsoorten (acryl, ecoline, pastel, spuit en gewone lakken).

Tegenwoordig is hij vooral bezig met series schilderijen en collages (mdf) met personen, figuraties en thema's als onderwerp. Hij is geïnteresseerd in hoe personen zich manifesteren ten opzichte van elkaar, hoe ze zichzelf zien, of ze dichtbij komen of afstand houden, of ze primair of secundair zijn ingesteld. Eén pregnant moment uit een situatie kan zo onderwerp van een schilderij worden.


Wullink werkt vooral met primaire kleuren en probeert de figuratieve vormen eenvoudig te houden, waardoor zijn werk een primitief en naïef karakter krijgt. In een deel van zijn werk zijn geen personen te vinden, zoals in een serie verlaten landschappen op paneel. De elementen van het landschap laten geen mensen toe. In tegenstelling tot veel ander werk, is de kleurstelling van deze schilderijen juist sober van aard.

Wullink exposeert regelmatig, vooral in openbare gebouwen. Zijn atelier bevindt zich in een klaslokaal van het voormalige Gomarus College aan de Brilweg in Zuidhorn, gemeente Westerkwartier.

Eddy Wullink
Roggeneed 8
9791 JE Ten Boer
T:06-29331092
Email:eddy.wullink@gmail.com
www.edwullink.nl 

 

 

Wullink

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston