Koekkoek 

Koekkoek

Herbert Koekkoek (Vught, 1947)

Als afgestudeerd bioloog heb ik eerst een vijftal jaren lesgegeven in het Voortgezet Onderwijs en aan de Pedagogische Academie. Daarna ben ik jarenlang als vakdidacticus verbonden geweest, eerst aan de Universiteit van Nijmegen, daarna aan de Universiteit van Groningen. In 1997 ben ik daarmee gestopt om me direct te scholen in de metaalkunst. Bij deze zelfscholing zijn van bekang geweest: enkele metaalcursussen bij de ‘Stadswerkplaats Groningen, afdeling Metaal’, een cursus beeldhouwen bij het Kunstencentrum Groningen en een smeedcursus bij oud-smid Jan Leenbeek en metaalkunstenaar Luuc Leenknecht (Oostwold). Verder heb ik veel geleerd van de samenwerking met Agnes Bozsogi en Noëmi Noest, beide keramisten. Op verzoek heb ik veel adviezen ontvangen van Henk Wiersema (Leek) en Cees van Raay (Millingen), beide all-round kunstenaars met een groot accent op metaal. De beeldend kunstenaars die in mijn galerie exposeerden hebben me met hun feedback evenzeer geholpen.

De belangrijkste thema’s van mijn werk bevinden zich op het gebied van natuur (vormen uit de plantenwereld; van het dierenrijk boeien vogels mij zeer), en van het menselijk bestaan. Het besef van eindigheid evenals bespiegelingen op het oneindige spelen telkens weer een onvermijdelijke rol. De realisering van een aantal grafmonumenten heeft hier zeker een rol bij gespeeld.

Veel van mijn werk karakteriseer ik als ‘symbolisch realisme’.

Ik werk veel in opdracht voor particulieren, soms ook voor  bedrijven. In de openbare ruimte heb ik een aantal werken gerealiseerd, allen in de provincie Groningen (Delzijl, Farmsum, Eenum Oosterwijtwerd, Ten Boer, Thesinge)Herbert Koekkoek (Vught, 1947)

 

Metaalatelier en galerie Herbert Koekkoek

Bovenrijgerweg 19
9797 TD Thesinge
06 46017235

herbertkoekkoek@gmail.com

www.herbertkoekkoek.nl


https://www.rtvnoord.nl/nieuws/927173/grote-kijker-in-ten-boer-wint-kunst-op-straatprijs-2022#

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston