Bart Art Box 

Bart Art Box

Bart Art Box nodigt u uit voor de opening zondag 23 september 2018, 15.00 uur van de tentoonstelling Thé Tjong Khing & Peter van Dongen

Een unieke, eenmalige tentoonstelling

Thé Tjong Khing 'Werk' & Peter van Dongen 'Familieziek'

Thé Tjong Khing (85) komt op de vide met heel nieuw vrij, vrolijk en sarcastisch werk: aquarel-tekeningen en acrylschilderijen. Hij is een veel gelauterd tekenaar, Woutertje Pieterse prijs, enkele Gouden en Zilveren Penselen en talloze andere prijzen. De Max Velthuijs-prijs 2010, oeuvreprijs voor illustratoren. 

Peter van Dongen (52) kreeg in maart 2018 voor zijn oeuvre de Stripschapsprijs. Hij toont in de Grote Zaal originele zwart-wit tekeningen die hij maakte voor het hardcover stripboek "Familieziek" naar het boek van Adriaan van Dis. Hij zette het verhaal naar zijn eigen hand en brnegt dit indringend en stilistisch prachtig over. De jaren vijftig-sfeer, benauwdheid en angst voor de vreemdeling en de andere wereld waarin immigranten uit Indonesië in terecht kwamen, komen goed naar voren. Eind 2017 was in het Belgische Stripmuseum in Brussel een expositie te zien rond 'Familieziek'. Bij Bart Art Box is de tentoonstelling uitgebreid met alle 128 in kleur gedrukte pagina's in de Grote Zaal.

Opening zondag 23 september 15.00 uur

23 september - 4 november 2018 Zaterdag en zondag, 13.00 - 17.00 uur

Bart Art Box Thesingerweg 4 9791TG Thesinge
Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston