Huysman 

Huysman Bart Huysman, 4 mei 1949, Surabaya/Indonesië.

Ik was negen jaar en ging naar het clubje van Thijs Buit (www.thijsbuit.nl) in Hattem om te leren schilderen.
 De basis is al gelegd bij mijn oma en opa van moeders kant die ons hebben opgevangen na de lange zeereis van Surabaya naar Rotterdam van eind november 1950 tot begin januari 1951. Van mijn oma kreeg ik als piepklein kind kleurpotloden en papier. En sindsdien is het nooit gestopt. Henk Keijl was de eerste man die mij toeliet in zijn atelier in de Franse School in Hattem. Een atelier doordrenkt van olieverf, lijnolie en terpentijn. Dertien was ik.
Op reis naar Londen, de eerste keer. (Ik heb daar familie)  In die stad verbaasde ik mij in de musea, over de architectuur, over de beelden, in de parken. Sindsdien is het doorgegaan. Twee jaar later scharrelde ik rond in de Emmanuelshuizen (www.emmanuelshuizen.nl) in Zwolle, misschien wel het eerste, net opgerichte ateliercomplex van Nederland, in een voormalig Oude Vrouwentehuis. Bij vele van de kunstenaars kwam ik op atelier, zoals Willem de Boer van Groningen, Tom Waterreus, Jan de Noord en Willem Hofman. Sindsdien werd kunst maken belangrijker. Twintig en op zoek naar een academie. Het werd 1969 en Minerva in Groningen. Na twee jaar weggegaan. Met de studie kunstgeschiedenis aan RUG van 1972 tot 1986 voor de verdieping van de kennis.
Een benoeming in de Culturele raad van Groningen was het begin van een reeks die liep via de Raad voor de Kunst (nu voor Cultuur) naar het Fonds voor Beeldende Kunst, Bouwkunst en Vormgeving (nu Mondriaanfonds). Het organiseren van kunstmanifestaties als GkkAakunst, Noord-kunst en AaKunst in het Noorden van het land was een nevenactiviteit. Sinds dat jaar 1971 is het voorgoed en altijd kunst gebleven, kunst geweest en beoordelen, kunst maken en kunst tonen.
Bart Art Box is de combinatie geworden van deze vier. Met dank aan Anika van der Wijk.

Bart Huysman
Boerderij4 Thesingerweg 4 9797TG Thesinge
0503061909

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston